Sistem saati: 06 Eyl 2010 13:49

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 7 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: 6 Mayıs 1972
İletiTarih: 05 May 2008 22:01 
Site Sorumlusu
Kullanıcı avatarı

Eklenti:
MANŞET.jpg

Eklenti:
Deniz Gezmiş.jpg

"Türkiye’nin bağımsızlığından
başka bir şey istemedim.
Bundan dolayı da ölümden korkmuyoruz.
Ve ben 24 yaşındayken kendimi
Türkiye’nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum."

Eklenti:
Üç Fidan.jpg

--------
Ek olarak: >>>>>

Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.

neyin sonu ama
hiç değilse bu taş basamakların

Turgut Uyar

<><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İleti başlığı: Re: 6 Mayıs 1972
İletiTarih: 05 May 2008 23:05 
Forum Demirbaşı
Kullanıcı avatarı

Belki yanlışsız değillerdi; ama şurası kesin ki tertemizlerdi ve insanın insan gibi yaşamak için ihtiyaç duyduğu en önemli organın omurga olduğunu gösterecek kadar unutulmazlar hâlâ...

İsimleri dudaklarımızdan, anıları hafızalarımızdan silinmeyecek!!!

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 05 May 2008 23:17 
Forum Demirbaşı
Kullanıcı avatarı

Denizlerin Türküsü

"ben, yusuf aslan, hüseyin inan, sinan cemgil ve alparslan özdoğan beraberdik.

iddianameye karşı diyeceklerim mevcuttur, iddianame kelle istemek için hazırlanmıştır. yapılan tahliller yanlıştır, hatalıdır, değerlendirmeler keza isabetsizdir. yalnız biz varlığımızı hiçbir karşılık beklemeden esasen türk halkına armağan etmiş bulunuyoruz ve türk halkı ve devletin bağımsızlığına armağan etmiş bulunmaktayız.. bu sebeple ölümden çekinmiyoruz.

biz hiçbir zaman bütün çabamıza rağmen türkiye'nin bağımsızlığını temin edemedik. bugüne kadar da bu özlem içinde kaldık."

olur mu
ecelsiz üç canı almak
olur mu
gülleri dalından kırmak
utansın karanlık
utansın toprak
ağlasın gökyüzü
kızarsın şafak
üç yürek
üç fidan
üç güzel insan
devrimin üç gülü
dillere destan
deniz'im oy
yusuf'um oy
yoldaşım oy
hüseyin'im oy

zamanın gündüze çaldığı bir şafak
ilkbaharı sonbahara çevirdi 6 mayıs
dünyanın dönüşüyle ölüme aktı zaman
güneş süsü verilmiş cellat
bembeyaz karanlığa alıp götürdü canları
ve üç deniz üç yusuf üç hüseyin
üç yürek üç can üç sonsuz
yürüdüler darağacına korkusuz
adımları hapsedilse de yargısız
asılır mı bu üç yürek
deniz'lerin
yusuf'ların
hüseyin'lerin türküsüdür bu
dalgalar, meydanlar ve dağlar söyler bu türküyü
baldırandır yüreğimizdeki ey yoldaş
gölgesiz ve kefensiz gidenlerin türküsüdür bu
ağıtsız, ağlamaksız, halaylı, türkülü uğurlarız gidenlerimizi
şimdi savurup bütün hüzünleri köhne bir zamana
meydan okumak zahir aynalara*
ilkbaharda kanayan bir yaprak misali
savrulmak özgürlüğe esen rüzgarla
bir şarkı, bir şiir, bir ıslık ve bir rüzgar selamıyla gidenlerin
deniz'lerin yusuf'ların hüseyin'lerin türküsüdür bu.

"iddianamede geçen ve bana affedilen bir cümleyi kabul etmiyorum. ben silahımı halka ve orduya karşı kullanmadım, ancak vatan hainlerine karşı kullanmak maksadıyla taşıdım ve halka ve orduya karşı kullanırım, şeklinde beyanda bulunmadım.

öteden beri arzetmiş olduğum gibi, bu ülkede anayasa’yı en fazla savunanlar bizleriz. anayasa’yı ihlal edenlerse ortadadır. anayasa’nın uygulanmasını isteyen gene bizleriz. anayasa’yı uygulamayan yavuz kimselerse hâlâ ortadadır. ve yine o kişiler bizim kellemizi istemektedirler.

iddia makamı bizim vermekte olduğumuz bağımsızlık savaşına karşıdır. türkiye cumhuriyeti anayasasına karşı, reformlara karşıdır.

onlar 36 milyonluk ülkenin bütün yükünü 20 gencin üzerine yıkmaya alışmışlardır.
bizi bağımsız bir ülkenin çocukları olmaktan mahrum eden hepiniz dahil, sizlersiniz.

ve sonunda idam isteği ile buraya getirildik.

türkiye'nin bağımsızlığından başka hiçbir şey istemedik ve hayatımızı bu yola koyduk, varlığımızı türkiye halkına armağan ettik. bunun aksini iddia edenler vatan hainidir.

biz stratejik olarak düşüncelerimizi hiçbir zaman saklamayız. hangi şartlar altında olursak olalım bunu açıkça söyleriz. düşüncelerimizi mezara kadar götürürüz. nasıl burada namluların ve dipçiklerin gölgesi altında konuşuyorsak, düşüncelerimizi her zaman açıkça ifade ederiz.

tarih evvelce bunu yapanları nasıl temize çıkarmışsa bizi de temize çıkaracaktır. buna da inanıyoruz.

profesyonel devrimci bugünün türkiye'sinde kendini hayatı boyunca türkiye'nin bağımsızlığına adayan kimsedir.

fikir özgürlüğünü ve anayasayı paravan yapanlar önceleri atatürkçü geçinirken, onun fikir ve şahsiyetini de küçük görmeye başladılar şeklinde ve sadece mustafa kemal tarafını beğeniyorlardı şeklinde bir cümle mevcuttu. bunu kesin olarak reddediyorum, asla kabul etmiyorum. diğer yurtseverler de bunu kabul etmez, bu kasten tahfif edilmek isteniyor, gerçekler örtülmek isteniyor. bu cümle art niyetle hazırlanmıştır. bu memlekette mustafa kemal'e gerçekten sahip çıkanlar varsa onlar da bizleriz.

35 milyon metrekare vatan toprağı işgal altında iken bizim milli bütünlüğü bozmakla suçlanmamız gülünçtür. mustafa kemal sağ olsaydı bugün çok şaşırırdı.
hareketimiz tamamen anayasal bir harekettir. anayasanın başlangıç ilkesinde belirtilen ulusun zulme karşı direnme hakkını kullandık. bu sebeple anayasal bir davranışta bulunduk.

yaptıklarımızın haklı olduğuna inanıyorum. halen de bu inancı taşıyorum.
türkiye'nin bağımsızlığından başka bir şey istemedim ve bu sebeple amerikan emperyalizmine ve işbirlikçilerine karşı mücadele verdik. bundan dolayı ölümden korkmuyoruz. onu ancak işbirlikçiler düşünsün ve ancak onlar kendi canının telaşına düşsün ve ben 24 yaşındayken kendimi türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum."

"Eli nimetlim,kendi irfan sahibim.İyisin,güzelsin,fodulluk bilmezsin,ihvan için muhabbet beslersin..Amma velakin,bir korkun vardır,saklarsın.Düzen altüst olur diye mi korkarsın?Hiç meraklanıp kasvetlenmeyesin.Ne bilirsin ki,belki düzenin altı,üstünden daha iyicedir" Gayda İstanbul'a Sevgilerimle :D

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 06 May 2008 00:19 
Forum Demirbaşı
Kullanıcı avatarı

mare nostrum

en uzun kosuysa elbet
turkiye'de de devrim
o, onun en guzel yuz metresini kostu
en sekmez luverin namlusundan firlayarak ...
en hizlisiydi hepimizin,
en once gogusledi ipi...
aciyorsam sana anam avradim olsun
ama ask olsun sana cocuk,
ask olsun

can yucel

mes què un club

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 06 May 2008 11:23 
Forum Demirbaşı
Kullanıcı avatarı

Konum: Forum Yönetimi'nin tutumu yüzünden istifa etmiştir.
Dünyanın hukuksuzluk ve haksızlık sürecine yeni bir tarihtir 6 mayıs... İnsanların fikirlerinden, özgürlükten, demokrasiden korkan polis devletinin çaresizce ve acizce aldığı karar, ülkemizin üzerine çalınmış hiç çıkmayacak bir lekedir. Onların mücadelesi ne kadar işçi sınıfıyla beraber olamamışsa da, içlerindeki devrimci irade ve anti-emperyalist olmaları, idam sephalarından bile Marksizm-Leninizm diye haykırmaları, bugün mücadele veren işçilere ve gençlere örnek oluyor.

Gençlik Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan, Hüseyin İnan, Mahir Çayan ve diğerlerinden mücadele cesaretini bugünde alıyor. Sosyalizm ve özgürlükler mücadelesinde içimiz hiçbir zaman kaybolmayacak değerli genç dostlarımızdır bizim için Deniz, Hüseyin, Yusuf... Boz Mehmet'in de dediği gibi:

Mücadeleye devam, zaferimizin teminatıdır!

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 06 May 2010 13:17 
Site Sorumlusu
Kullanıcı avatarı

>>>>
Eklenti:
Evrensel.JPG

:cry: Bir de şu var, iç sızlatıyor: >>>>

neyin sonu ama
hiç değilse bu taş basamakların

Turgut Uyar

<><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 06 May 2010 14:30 
Forum Demirbaşı
Kullanıcı avatarı

pişkinlikte son nokta!

Alıntı:
DEMİREL: "İÇİM SIZLAR AMA..."

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının 6 Mayıs 1972'de idamına ilişkin, “O devir içerisinde benim siyasi sorumluluğum yok. Benim gücüm yok. Çünkü benim elimden de hükümet alınmış. O gün ülkeye hakim olan güç benim elimden de hükümeti almış” dedi.

Süleyman Demirel: “Bu hadise devletin tasarrufudur, yani mahkemeden geçmiştir, Meclis tasdiklemiştir. İcra edilmiştir. Bu bir tane de değildir. Birçok tanedir. Durup durduğu yerde de olmuş değildir. Onun içindir ki o tasarruf seçilmiş Meclisindir. Zaman içerisinde meclislerin birtakım kararları yadırganabilir. Ama karar meşrudur, meşruiyet tartışması yapılamaz. Bundan kötüleme tartışması çıkartamazsınız, o zaman devlet işlemez" dedi.

"İÇİM SIZLAR AMA"
Gazetecilerin “Adı geçen gençlere sizin 'yurt dışında eğitim bursu önerdiğiniz' şeklinde haberler de çıkmıştı” sözleri üzerine Demirel, “Hayır, o haberlerin hiçbirisi doğru değildir. Sadece içim sızlar, şimdi de sızlar. O zaman da sızlamıştı. Ama ülkede kanunu, nizamı çiğneyemeyiz ki... Ortada merhamet, vicdan var. Ama kanun, nizam da var. Kanun icra edilmiş. Zorla yapılmış bir işlem de değil, mahkemeden geçmiş, temyizden geçmiş, her türlü savunma imkanları tanınmış ve bu neticeye gelinmiş” diye konuştu.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/14638877.asp?gid=373

mes què un club

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 7 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz