Sistem saati: 10 Eyl 2010 07:11

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 24 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
 İleti başlığı:
İletiTarih: 30 Nis 2006 14:27 
Forum Demirbaşı
Kullanıcı avatarı

İyi de Don Kişot.

Yukarıda neredeyse hiç bir bilimsel veri göremedim. Biz bilim adamı değiliz tamam ama...

Eh biraz mürekkep yalamaklığımız, biraz da bizden fazla mürekkep yalayanları az buçuk anlamaklığımız varken...

Diyorum ki, bilim adamlarının bilimsel laflarla anlatmaya çalıştıklarını, sevgili halkımıza onların dilinden anlatmaya çalışsak...

Zeg@bon'un dediklerine bak. Halktan ne kadar kopuğuz. Dedikleri çok ama çok önemli.

Bergama'yı hatırla. Bilimsel verilerden çok çizgili pijama ve hopdediksler konuşulmadı mı?

Karşıyız veya destekliyoruz...

İyi de neden???

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 30 Nis 2006 15:22 
Forum Demirbaşı
Kullanıcı avatarı

Tam da bunu söylemeye çalışıyorum işte. Bilimsel bir şey söylemeye hiç gerek yok. Benim doğup büyüdüğüm yerde bir termik santral var ve bu santralin çevresindeki yerleşim birimlerinde kar siyah yağıyor, nefes alırken insanların boğazı tahriş oluyor, her evde kanser hastaları var ve insanlar akrabalarını kaybediyor.
Tüm bunların önlenmesi için bu kurumun biraz masrafa girip filtre üniteleri inşa etmesi gerekiyor ama yıllardır bu filtre bir türlü ortaya çıkmıyor. Dikkat edin bahsettiğim bir termik santral. Bizim bu kadar basiretsiz ve aşağılık muktedirlerimiz varken ben bu ülkede piknik tüp üretilmesine bile şaşıyorum. Bilimsellikse bilimsel olalım bu ortamda hadi; ama nasıl? Biz bilimsel olsak bu işlerin başındakiler bilimsel olmuyor ki.

Yeniden dönüşümü olan enerji kaynakları (rüzgar, güneş, vb.) kullanılmazken nükleer santrali kim hangi kar amacıyla kurmak istemektedir?
Olası bir nükleer kazada bizim bu aşağılık muktedirlerimiz çay içerek bakın bize bir şey olmadı demeyecek midir?
Kurulacak bir nükleer santralin işleri eş-dosta havale edilmeyecek midir?
Bu aşağılıkların aşağılık eşi-dostu nükleer atıkların konacağı kurşun bloklardan çalmayacak mıdır?
Getirip bu atıkları boş bir araziye gömmeyecek midir?
Ve bu sırada binlerce insan onkoloji servislerinde can vermeyecek midir?

Bu konuda bilimsel olmanın hiç de gerekli olmadığına inanıyorum. Bilimin henüz egemen olmadığı bir ülkede bu denli ileri bir teknoloji ve büyük sorumluluk gerektiren yapıların inşasına sonuna kadar karşıyım.

Ha, illa ki buraya bilimsel veriler koy denirse kolay onu da yaparız. Nihayetinde bu ülkenin de onurlu bilim insanları var ve hergün bu konuyla ilgili yazılar yazıyorlar.

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İleti başlığı:
İletiTarih: 23 Şub 2007 09:57 
Üye
Kullanıcı avatarı

http://www.sinopbizim.org/kampanya/index.asp
kampanya için destek verelim arkadaşlar Sinop'ta nükleere hayır :evil:

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 09 May 2007 11:21 
Forum Demirbaşı
Kullanıcı avatarı

Nükleer yasasını da seçim öncesi usulca çıkardılar haberiniz olsun.

http://www.ntv.com.tr/news/407510.asp

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İleti başlığı:
İletiTarih: 09 May 2007 12:25 
Yerleşik Üye
Kullanıcı avatarı

Ben yeniden tekrarlayayım da.

Türkiye artık bir nükleer güç olmalıdır...

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 09 May 2007 13:34 
Yerleşik Üye

Türkiye nükleer güç olmalýdýr.Bu dünya hepimizin.Dünyayý mahvetmek,yýkmak hepimizin hakký.Biz Süper Türkler nükleer güç olmasýnda kim olsun.Hepimiz atom Bombasý'yýz.

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: Sinop'a ölüm santrali kuruluyor.
İletiTarih: 22 Mar 2010 23:50 
Üye
Kullanıcı avatarı

enerji bir ihtiyaç. tıpkı besin sirkülasyonunda olduğu gibi enerjide de tüketimin karşılığını üretmek hatta her ihtimale karşı fazlasını üretmek zorundasın. bunun en etkin yolu nükleer enerjidir. ayrıca olduvai teorisine göre nüfus artışından kaynaklanan enerji ihtiyacının belli bir süre sonra karşılanamayacağı ve endüstriyel medeniyetin yaklaşık yüzyıllık bir sürede yıkılacağı öngörülür. yani bu ihtiyacı karşılayamazsan mecburen ilkelleşeceksin, o sebeple bugün bir tanesine karşı olanlar yarın düzinelercesine hazırlıklı olmalı. çünkü evrim böyle istiyor.

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 23 Mar 2010 00:18 
Site Sorumlusu
Kullanıcı avatarı

Lüksün dibine vuran pek özel bir sınıfın ve plansız programsız fabrikaların - kapital'in yani- enerji tüketimi hiç de doğal / evrimsel sayılmasa gerek. İsrafın varlığını kabul edelim derim.

neyin sonu ama
hiç değilse bu taş basamakların

Turgut Uyar

<><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 23 Mar 2010 11:37 
Yerleşik Üye

ya tamam nukleer kötü cok tehlikeli falanda bu nukleer karsıtlığı neden hep bizim gibi ulkelere kalıyor. Diger tarafta adam nukleer sılah bile kullanırken? Cok mu biliyınuz ? Ya gelişmiş bir ülkenin nukleer coplugu olsak bu kadar ıtıraz gelmez.

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 24 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz