Sistem saati: 06 Eyl 2010 13:50

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 174 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: Son Okuduğunuz Kitap?
İletiTarih: 30 Mar 2010 20:38 
Forum Demirbaşı
Kullanıcı avatarı

Güvercin demişki:
25 yaşımda Küçük Prens'i okudum,hadi hayırlısı :lol: :lol: :lol:

25 yaş krizindendir o :twisted: insan yeniden küçük ve prens olmak istiyor da ondan :lol:

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 31 Mar 2010 16:28 
Üye
Kullanıcı avatarı

Belki cok gec oldu ama güc olmadi. Kafka'nin "Dönüsüm" kitabini okudum. Ve okudugum güne kadar hep uzaklardan saygi duydugum Kafka'ya resmen asik oldum.

En yakin arkadasindan bütün eserlerini yakmasini istemis... Arkadasi cok sükür ki böyle bi istegi yerine getirmemis.

Kafka, huzur icinde yat dostum.

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 01 Nis 2010 09:49 
Forum Demirbaşı
Kullanıcı avatarı

Tekinsiz - Chuck Palahniuk

Sanırım bir Palahniuk romanını bu kadar zorlanarak okuyacağımı söyleseler inanmazdım. Kurgu epey karışık, konu oldukça sürreal. Palahniuk biraz kasmış sanki. :roll:

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 16 Tem 2010 11:52 
Forum Demirbaşı
Kullanıcı avatarı

Ben iki kitaptan bahsetmek istiyorum çünkü ikiside benzer bir zeminde ilerliyor aslında. birincisi
Marc Levy "Birbirimize Söyleyemediğimiz Onca Şey"

Ben kitabı bir film seyreder gibi okudum. Aslında filmi çekilse nasıl olur diyerek okudum. Filmlerle içli dışlı olanlar için çok da şaşırtan bir sonu olmasa da bence güzel bir kurgusu var. Baba oğul değil de baba kız ilişkisini anlatması açısından ayrıca güzel benim için.

Kitap Arkası Notu:

Düğününden birkaç gün önce, Julia babasının sekreterinden bir telefon alır. Önemli bir iş adamı olan babası Anthony Walsh törene katılamayacaktır. Her zaman mesafeli ve sorunlu bir ilişkileri olduğundan, Julia bu habere pek de şaşırmaz, ancak bu kez babasının mazereti haklıdır: Anthony Walsh ölmüştür.

Cenazenin ertesinde onu bekleyen bir sürpriz daha vardır. O güne kadarki en tuhaf seyahatine çıkacaktır; üstelik hiç düşünmediği biriyle ve on sekiz yıl önce kaybettiği başka birine doğru. Julia’nın, söylenememiş gerçekler, itiraf edilememiş sırlarla dolu geçmişi yaşamına yeni bir yön vermesine izin verecek midir? Babasının ve Tomas’la yarım kalan ilişkisinin açtığı yaralar onu nerelere savuracaktır?

Fransız edebiyatının yıldız yazarı Marc Levy’nin baştan sona macera, romantizm, aşk dolu bu romanı, dilimizin ucuna gelip de söyleyemediklerimizi yeniden düşündürecek.

Diğer kitap ise Uçurtma Avcısı filminin uyarlandığı Uçurtma Avcısı romanının yazarının ikinci kitabı "Bin Muhteşem Güneş"

ben çok beğendim kitabı Afgan Kadınlarının hayatlarını kısa bir Afganistan tarihi ile birlikte çok güzel anlatmış. Kadınların başlarına gelen olayları okudukça yok bu da olmaz artık diyorsunuz ama sonra hiç de şaşırtıcı gelmiyor başka amaçlarla yoğrulmuş siyasetle savaşla iç içe geçmiş şeriatın ve ataerkil bir kültürün erkeklerinin kadınlara yaptıklarını okudukça bu yaşananlar çok da uzak gelmiyor dönüp Türkiye'ye bakınca.

Spoiler: Göster

kitap hakkında bir yorum için:

http://kitaplog.net/2009/02/20/khaled-h ... sem-gunes/

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 16 Tem 2010 17:30 
Forum Demirbaşı
Kullanıcı avatarı

İhsan Oktay Anar - İhsan Oktay Anar

Resim

Yeni tarihsel romanın önde gelen isimlerinden olan İhsan Oktay Anar'ın suskunlar romanı, yazarın okurları açısından tatmin edicidir diye düşünüyorum. Ben büyük bir zevkle okudum. Anar'ın önceki romanlarında olduğu gibi Suskunlar'da da telmihlerle dolu hayali bir hikaye yer alıyor. Ayrıca İstanbul'un eski zamanlarına ilişkin bir sürü hoş ayrıntıyla da karşılaşmak mümkün. Anar yine ilginç karakterleri, gerçekle hayal arasında gezdirip duruyor. Ve tabi fonda müzik hiç susmuyor; zira bu roman biraz da musikinin romanı. Hasılı benim açımdan keyifli bir romandı.

http://www.iletisim.com.tr/kitap/suskunlar-1344.aspx

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 27 Ağu 2010 21:36 
Forum Demirbaşı
Kullanıcı avatarı

Don Kişot demişki:
Şu sıralar okuduğum çok kitap var ama son bitirdiğim kitap Emrah Serbes'in "Her Temas İz Bırakır" adlı AnKara polisiyesi. Polisiye sevenlere tavsiye ederim. Emrah Serbes'in ikinci romanı Son Hafriyat da okuma listeme girdi bu arada.

Don Kişot! Bu kitabın dizisini yapmışlar yakında star'da imiş:) Bil bakalım bizim komiseri kim oynuyor?

http://www.startv.com.tr/haber/magazin- ... 12702.html

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 29 Ağu 2010 20:04 
Yerleşik Üye
Kullanıcı avatarı

Aylak Adam (Yusuf Atılgan)

Bazen bazı yazarları okumak için neden bu kadar beklediğimi hiç anlamıyorum.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 01 Eyl 2010 22:58 
Forum Demirbaşı
Kullanıcı avatarı

Ezel'in yeni reklamını görünce aklıma geldi.

Marc Levy- Sonsuzluk için Yedi Gün

Şeytan ve Tanrı en sonunda bir karara varırlar. Bir iddiaya girerler. İkisi de en iyi meleğini dünyaya gönderecektir. bir hafta boyunca kim daha çok günah ya da sevap işletirse ona göre bundan sonra dünyaya o hükmedecektir. Hesaba katmadıkları tek şey ise gönderdikleri meleklerin birbirlerine aşık olması :oops:

Film gibi kitapları var bu yazarın. Okurken film seyrediyormuş gibi oluyorsunuz :roll: bu nedenle bir kere denenmeli

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 02 Eyl 2010 15:46 
Forum Demirbaşı
Kullanıcı avatarı

minican demişki:
Don Kişot demişki:
Şu sıralar okuduğum çok kitap var ama son bitirdiğim kitap Emrah Serbes'in "Her Temas İz Bırakır" adlı AnKara polisiyesi. Polisiye sevenlere tavsiye ederim. Emrah Serbes'in ikinci romanı Son Hafriyat da okuma listeme girdi bu arada.

Don Kişot! Bu kitabın dizisini yapmışlar yakında star'da imiş:) Bil bakalım bizim komiseri kim oynuyor?

http://www.startv.com.tr/haber/magazin- ... 12702.html

Erdal Beşikçioğlu bence iyi tercih, ama dizi nasıl olacak onu bilmiyorum. Kitabı tam olarak yansıtamazlar heralde. Yok eğer yansıtırlarsa zaten efsane olur.

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 174 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git: