IHH'nin bu organizasyonuna karşı biraz serin durdum. Gaza gelmeyip sadece izledim. IHH'nin bu organizasyon ile gerçek amacınının "sadece" yardım olmadığı aşikar. Gerçek amaç aslında uygulanan ablukanın delinmesiydi buna hiç kimse hayır demesin lütfen.
Çünkü hak vermesem de İsrail IHH'yi tanımadığını, yapılacak yardımları Kızılhaç ve Kızılay dışında kabul etmediğini belirtmişti. Gemiye yapılacak saldırı öncesinde yaptığı uyarılarda son anda gemileri Aşdood Limanına yanaştırmalarını, tüm yardım malzelemerini kontrol ettikten sonra IHH aktivistlerinini gözetiminde gazzeye ulaştırılacağını belirtti. Buraya kadar İsrail'in yöntemi doğru. Bundan sonrasında tüm Dünya'nın bildiği taktiği uygulamış pire için başkasının evinde yangın çıkartmış. Sapan bıçak ve sopa gibi savaş silahlarına(!) karşı kurşun sıkarak canlar aldılar. hatta yaralıları bile kelepçelediler...
IHH kiralayacak gemi bulamayınca İDO'ya ait yıllardır zarar eden Mavi Marmara gemisini satın almış. Ne hikmetse Geminin bandırası Komor Adalarına alınmış. Neden mi? Çünkü Mavi Marmara gemisine saldırının yapılacağı kesindi. Hatta İsrail tatbikatın görüntülerini yayınladı. Eğer Mavi Marmara Türk Bandıralı olsaydı savaş sebebi olacaktı. NATO yüzünden diğer ülkelerin de savaşa girmelerini saymıyorum (ve hatta inanmıyorum)
Hatırladığım kadarıyla AKP'li milletvekilleri de bu yardım konvoyunda yer alacaklardı. Ne olduysa yer al-a-madılar. Bu habere ulaşamadım binlerce haber arasında bu haberi bulamadım

Yine ne hikmetse yardım konvoyunun yola çıkmasıyla Recep Bey Yurtdışına çıkıyor ortada Bülent Arınç dışında kimse yok. Komik tarafı İsrailde de Netanyahu da Yurtdışı gezisinde. Aynı günü mü buldunuz yahu? Sabaha karşı canlı yayında Recep Bey'in uyuduğu bilgisi geliyor. Nasıl Başbakansınız siz?? Kimilerinin şehit diyerek ölenlerin durumuna da mı "bu kaderdir tüm aktivistlerin göze alması gerekir" mi diyecektiniz Recep Bey?
Kimse yanlış anlamasın İsrail'i kesinlikle haklı bulmuyorum. Amacın yardım değil ablukayı bozmak olduğu aşikar. Bu durumda şehit mertebesine yükseltilmeye çalışanlar ne yazıkki pisi pisine öldüler. Gelelim İsrail'in abluka kararının doğru olup olmadığına. Kusura bakmayın kaç yıldır İktidardasınız bütün dertlerimizi bitirdiniz söz verdiğiniz tüm icraatları yaptınız da İsrail'in ablukasını kırmaya mı geldi sıra? Eğer öyleyse lütfen Tamil Kaplanları sorununa da el atın hatta Güney Afrika'daki diğer ülkelerin sorunlarına da. Türkiye bu kadar güçlü bir ülke değil Ortadoğu'da sözümüz geçecek diye yırtınıyoruz ancak kazın ayağı öyle değil.
Bu kadar uzun yazmanıza gerek yoktu.Son paragraf yeterlidir demek istediğinizi açıklamak için.Çünkü bakış açınızın ''bize ne elin filistinli arabından kendi işimize bakalım niye karışıyoruz'' türünden konuşan zavallıların mantığından farkı yok.Neyse siz İsraille olan dengeleri gözetmeyi ya da Türkiye'nin sorunlarının sıralamasını yapadurun.Zulme ''ama'' sız karşı çıkan insanların, derin siyasi analizlerinize ihtiyacı yok.