Sistem saati: 06 Eyl 2010 14:56

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 135 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: İSRAİL'İN GAZZE SALDIRISI
İletiTarih: 03 Haz 2010 13:39 
Üye

"Ortadoğu sorunları" diye bi şey var mıdır yoksa sorun Ortadoğu'nun kendisi midir? İsrail'in izlediği politikaya duyduğum nefret bir yana, aynı nefreti Filistin'e karşı duyuyor olmam, benim aynı zamanda faşist olduğum anlamına mı gelir? Biriniz "Mazlum" edebiyatı yaparsa doğrudan küfrederim. Kitaplardan değil, kendi beyninizden yazacağınız bi şeyler varsa yazın hasta etmeyin adamı aa yeter!

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 03 Haz 2010 15:35 
Yerleşik Üye

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=19214644

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 03 Haz 2010 15:52 
Site Sorumlusu
Kullanıcı avatarı

Afrika'nın "mazlum"larının tek parça değil, parça parça kabileler hâlinde toplanmış olduklarını birbirlerini akıl almaz biçimde kesmeye başladıklarında fark etmiştik. Yani mazlum sıfatı politik / tarihsel olguları açıklamak için yetersiz elbette. Öte yandan Filistin'den nefret değil, Filistin politikalarından nefret ediyoruz herhalde Rıdvan, yanlış mı anlıyorum yoksa?

Ortadoğu'yu din penceresinden açıklamaya kalkmanın imkansızlığı ayrı - kaç gündür sürmekte olan protestolardaki yeşil bayraklar, cübbeler, belli grupları "işaret" eden parmaklar, kara çarşaflar, sakallar arasından "insanı" seçmek de tekbirlerin ve kuran okumalarının içinden Ortadoğu konulu "ezilenlerin politikasını" seçmek de çok zor.

Yolların hiç biri hiç bir yere çıkmıyor. Daha çok ölü, daha çok kan "vaad ediyor" bu topraklar. :kara:

Neyse biz en azından "nezih" forumumuzda kimseye küfür etmeden konuşma çabamızı sürdürüyoruz! :P

neyin sonu ama
hiç değilse bu taş basamakların

Turgut Uyar

<><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 03 Haz 2010 16:04 
Yerleşik Üye
Kullanıcı avatarı

UmARsIZ demişki:
IHH'nin bu organizasyonuna karşı biraz serin durdum. Gaza gelmeyip sadece izledim. IHH'nin bu organizasyon ile gerçek amacınının "sadece" yardım olmadığı aşikar. Gerçek amaç aslında uygulanan ablukanın delinmesiydi buna hiç kimse hayır demesin lütfen.

Çünkü hak vermesem de İsrail IHH'yi tanımadığını, yapılacak yardımları Kızılhaç ve Kızılay dışında kabul etmediğini belirtmişti. Gemiye yapılacak saldırı öncesinde yaptığı uyarılarda son anda gemileri Aşdood Limanına yanaştırmalarını, tüm yardım malzelemerini kontrol ettikten sonra IHH aktivistlerinini gözetiminde gazzeye ulaştırılacağını belirtti. Buraya kadar İsrail'in yöntemi doğru. Bundan sonrasında tüm Dünya'nın bildiği taktiği uygulamış pire için başkasının evinde yangın çıkartmış. Sapan bıçak ve sopa gibi savaş silahlarına(!) karşı kurşun sıkarak canlar aldılar. hatta yaralıları bile kelepçelediler...

IHH kiralayacak gemi bulamayınca İDO'ya ait yıllardır zarar eden Mavi Marmara gemisini satın almış. Ne hikmetse Geminin bandırası Komor Adalarına alınmış. Neden mi? Çünkü Mavi Marmara gemisine saldırının yapılacağı kesindi. Hatta İsrail tatbikatın görüntülerini yayınladı. Eğer Mavi Marmara Türk Bandıralı olsaydı savaş sebebi olacaktı. NATO yüzünden diğer ülkelerin de savaşa girmelerini saymıyorum (ve hatta inanmıyorum)

Hatırladığım kadarıyla AKP'li milletvekilleri de bu yardım konvoyunda yer alacaklardı. Ne olduysa yer al-a-madılar. Bu habere ulaşamadım binlerce haber arasında bu haberi bulamadım :(

Yine ne hikmetse yardım konvoyunun yola çıkmasıyla Recep Bey Yurtdışına çıkıyor ortada Bülent Arınç dışında kimse yok. Komik tarafı İsrailde de Netanyahu da Yurtdışı gezisinde. Aynı günü mü buldunuz yahu? Sabaha karşı canlı yayında Recep Bey'in uyuduğu bilgisi geliyor. Nasıl Başbakansınız siz?? Kimilerinin şehit diyerek ölenlerin durumuna da mı "bu kaderdir tüm aktivistlerin göze alması gerekir" mi diyecektiniz Recep Bey?

Kimse yanlış anlamasın İsrail'i kesinlikle haklı bulmuyorum. Amacın yardım değil ablukayı bozmak olduğu aşikar. Bu durumda şehit mertebesine yükseltilmeye çalışanlar ne yazıkki pisi pisine öldüler. Gelelim İsrail'in abluka kararının doğru olup olmadığına. Kusura bakmayın kaç yıldır İktidardasınız bütün dertlerimizi bitirdiniz söz verdiğiniz tüm icraatları yaptınız da İsrail'in ablukasını kırmaya mı geldi sıra? Eğer öyleyse lütfen Tamil Kaplanları sorununa da el atın hatta Güney Afrika'daki diğer ülkelerin sorunlarına da. Türkiye bu kadar güçlü bir ülke değil Ortadoğu'da sözümüz geçecek diye yırtınıyoruz ancak kazın ayağı öyle değil.

Bu kadar uzun yazmanıza gerek yoktu.Son paragraf yeterlidir demek istediğinizi açıklamak için.Çünkü bakış açınızın ''bize ne elin filistinli arabından kendi işimize bakalım niye karışıyoruz'' türünden konuşan zavallıların mantığından farkı yok.Neyse siz İsraille olan dengeleri gözetmeyi ya da Türkiye'nin sorunlarının sıralamasını yapadurun.Zulme ''ama'' sız karşı çıkan insanların, derin siyasi analizlerinize ihtiyacı yok.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 03 Haz 2010 16:04 
Site Sorumlusu
Kullanıcı avatarı

Bu arada hem ekşi hem forum dergi yazarlarımızdan bir dost şöyle güzel bir soru sormuş twitter'da:

Eklenti:
stiv.JPG

Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.

neyin sonu ama

Turgut Uyar

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 03 Haz 2010 17:17 
Üye

Shariati demişki:
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=19214644

küfürsüz konuşalım peki ses apla, sen şu yukarıdaki linke tıkladın mı buraya aktarılan... evet o linkteki küfürleri hakediyorsam başım üstüne. İHH'nın da İsrail yönetiminin de canı cehenneme... Minicik bir çocuğu savaşa götürenlerin canı cehenneme., Üstüne bir de o sorumsuzlugğu yapan aileden o çocuğu sosyal güvenceye alması gereken devlet bırak bunu yapmayı, o güruhu törenle karşılıyorsa canları cehenneme. O linkteki küfürleri ben sonuna kadar hakederim...
Yok su kuyusu açıyormuş yok kurban kesiyormuş falan. bir siyasi partinin kasanına trilyon koyan da bu şebekler.. koskoca Devlet, Dilipak denen yobazla, şaibeli bir vakfı kçına takılıyor vay be... Sonra biz küfürleri hakediyoruz.. Evet sonuna kadar da hakederiz...

Dünyada dökülen kana bakın... yüzde 80'inin altında DİN yatar... hangisi olursa olsun.

şu din denen yobazlığın güzellik yarattığı bir coğrafya parçası gösterin bana.. hadi...

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 03 Haz 2010 18:39 
Site Sorumlusu
Kullanıcı avatarı

Alıntı:
küfürsüz konuşalım peki ses apla, sen şu yukarıdaki linke tıkladın mı buraya aktarılan... evet o linkteki küfürleri hakediyorsam başım üstüne.

Gördüm tabii, görmez miyim, o son cümleyi de bu link yüzünden yazdım zaten Rıdvancığım. :twisted: Ekşi ekşidir, forum forumdur, yetersiz yetersizdir sonuçta! Hikâye belli, "Adım Hıdır" demiş adam...

Dilipak adlı provokatörle ilk tanışmam Bosna bahanesiyle yarattıkları bir kargaşa sayesindeydi. O günü anlatan da bir link var ekşi'de, tıklayalım, okuyalım, hatırı kalmasın: >>>>

neyin sonu ama

Turgut Uyar

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 03 Haz 2010 19:10 
Üye

Geleceğe dönük, sosyopolitik öngörülerde bulunmak için, antropolojik bulgular üzerinden konuşmak daha doğru sanki?

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 03 Haz 2010 21:16 
Yerleşik Üye

ses siz neden hakaret ediyorsunuz. allah allah işe bak, basbaya ekşideki hoşuma giden bir entry'i koydum. ne biçim insanlarsınız ya. rdivangunel'e birşey demedim velev ki demiş olayım kendisini savunamyacak durumdamı sakat mı dilsiz mi kolsuzmu. aman ne yaparsanız yapın ya

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 03 Haz 2010 21:43 
Site Sorumlusu
Kullanıcı avatarı

Shariati demişki:
ses siz neden hakaret ediyorsunuz. allah allah işe bak, basbaya ekşideki hoşuma giden bir entry'i koydum. ne biçim insanlarsınız ya. rdivangunel'e birşey demedim velev ki demiş olayım kendisini savunamyacak durumdamı sakat mı dilsiz mi kolsuzmu. aman ne yaparsanız yapın ya

Rıdvan zaten yazmış, okumadınız mı? Ben Rıdvan'a "ses aplam" dediği noktadan yazdım. Asıl size ne oluyor?

Sakatlık konusuna falan hiç girmeyelim isterseniz, aramızda gerçekten dilsiz, gerçekten kolsuz, gerçekten sakatlar bulunabilir, düşünceli olun biraz. Çok şey mi istiyorum?

-mrx-

neyin sonu ama

Turgut Uyar

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 03 Haz 2010 23:40 
Üye

"Ama" soruya başlangıçtır, "Neden?" ise sorunun kendisi...

Ben 1978'de ülkemdeki bütün solcular gibi humeyni'yi destekledim. Bunu yaparken ülkemdeki bütün solcular gibi, lügatımda "Ama" ve "neden?" yoktu...

İsteyen istediği kadar olabilir, AMA, ben ikinci kez SALAK olmayı reddediyorum. Bu yüzden "Ama" ile başlayıp, "Neden?" diye bitiriyorum...

Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 04 Haz 2010 05:25 
Forum Demirbaşı
Kullanıcı avatarı

Dünyada "ama"sız destekleyebileceğimiz ne var bilmiyorum. Koşulsuz iman duygusunu yitireli çok oldu.
Hamas'ın şiddeti mücadele yöntemi olarak benimsemiş, üstelik islamcı bir örgüt olduğunu biliyorum. "ama" Filistin Halkının Hamas'ı seçmiş olduğunu, beğensem de beğenmesem de başka bir halkın siyasal tercihlerine müdahale edemeyeceğimi de biliyorum. Ta ki o halkın seçtiği yönetim, bir başka halka kendi sistemini ihraç etmeye, dayatmaya kalkmasın.
Hamas, Filistin halkının göz göre göre açlık ve sefalete mahkum edilmesinin gerekçesi olamaz. İsrail, Hamas'ı gerekçe göstererek, Filistin Halkına gönderilen insani yardımların %80 ine el koyamaz ve bu yardımların halka ulaşmasına engel olamaz. Buna hakkı yok.
Ve yine "ama" uluslararası kurallar, insani yardım prosesini de tanımlamıştır. Uluslararası kabul görmüş insani yardım kuruluşları (Kızılhaç, Kızılay) aracılığıyla bu yardımlar BM gözetiminde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılır. Eğer ulaştırılmıyorsa, ulaştırmayan devlet uluslararası planda bunun hesabını vermek zorundadır.
İHH ve M.Marmara gemisini, web sitesi üzerinde canlı yayında izleyen biri olarak, özellikle "amiral gemisi" statüsündeki M.Marmara'da yola çıkıldığı andan itibaren sergilenen "cihad ruhunu" biliyorum. Bir kısım gönüllü, insani yardımdan çok islami ibadet halet-i ruhiyesiyle konuşmalar yapmakta ve davranışlar sergilemekteydi. Özellikle saldırının yapıldığı gece, beklentiyle de beslenmiş olsa gerek en üst noktaya ulaştı. Hani neredeyse "saldırı olsa da şehadet şerbetini içsek" havası vardı.
Saldırının yayın kesilene kadar olan kısmını da an be an izledim. İsrail'in sersemce saldırısı karşısında insanlar kendilerini savunmaktan başka bir şey yapmadılar. Hiç bir gönüllünün elinde silah yoktu. Buna karşılık sopalarla, helikopterden inen askerlere vurdular. Kim olsa orada aynı şeyi yapar, bu saldırıyı püskürtmek ve kendini korumak için, inen askerlere karşı savunmaya geçerdi.

Hiç bir şey siyah-beyaz değil. Bu olayın da gri noktaları var. Koşulsuz İHH savunucusu ya da koşulsuz İsrail nefreti sağlıklı bir değerlendirme yapmayı engeller diye düşünüyorum. Bunu zaten sokaklarda gösteri yapan kitle fazlasıyla yapıyor. Bizlerin biraz daha serin kanlı ve analitik değerlendirmeler yapmaya ihtiyacımız var sanıyorum. İstanbul'daki bütün destek eylemlerine katıldım ve katılmaya da devam ediyorum. Gösterici kitle ile en küçük bir ideolojik yakınlık hissetmiyorum. Ama insani olarak tepkisiz ve kayıtsız da kalamayacağımın farkındayım. Önceki gece saat 2'ye kadar Taksim meydanındaki eylemdeydim örneğin. Oradaki atmosfer, o gece bir İslam devrimi yapılacağı hissini uyandırıyordu insanda. Ve o kitlenin, Filistin Halkının açlık ve sefaletinden çok İsrail'e ve "yahudiliğe" olan kin ve nefretini seslendirmeyi öne aldığını yakından gördüm. Bunu gördüğüm andan itibaren de "gazze'de bir filistinli, türkiye'de bir yahudiyim" diyorum herkese...

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 04 Haz 2010 13:50 
Yeni Üye

ridvangunel demişki:
"Ama" soruya başlangıçtır, "Neden?" ise sorunun kendisi...

Ben 1978'de ülkemdeki bütün solcular gibi humeyni'yi destekledim. Bunu yaparken ülkemdeki bütün solcular gibi, lügatımda "Ama" ve "neden?" yoktu...

İran da ki molla rejimini 1978 li yıllar da Türkiye de ki tüm sol desteklemiştir genellemesi yanlıştır.İran da o dönemde hem şah hem de gelişen molla rejimine karşı mücadele eden ve kendini sol da tanımlayan birçok siyasi yapı vardır.

HALKIN MÜCAHİTLERİ ve HALKIN FEDAİLERİ vb.....
1978 den bu yana abd ile ab nin terör listesine sürekli adları yazılsa da bu yapılar mücadelelerini sürdürmektedirler....

O dönem de islami güçlere karşı çeşitli sol gurupların muhalefeti sürerken sadece TUDEH partisi yeni rejimde yer alma ve mollalarla işbirliğine gitme kararı aldı.

Tudeh o dönem Sovyetler Birliğinin ABD ile uyguladığı detant politikasının İran da ki yansıması idi.

İlgili yıllar da Türkiye de TKP,Bolivya da Bolivya Komünist Partisi,İran da TUDEH vb ...Komünist partiler ülkelerinin '''tüm solu '' hiç bir zaman olmamışlardır.

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 05 Haz 2010 19:09 
Üye

Sevgili nescafe, vicdanen de en doğrusunu demişsin; "Gazze'de Filistin'li, Türkiye'de Yahudi" Ama bunu sakın Taksim'deki o kalabalığın içinde yüksek sesle söyleme... İşte o zaman yardımın "İNSANİ" boyutu farklı olur...

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

İletiTarih: 05 Haz 2010 20:22 
Yeni Üye

2009 yılında FHKC nin 42. kuruluş yıldönümü Gazze mitinginde , Rabah Muhanna Filistin bayrağından yola çıkarak , Hamasın yeşili ,El Fetihin beyazı ,İslami Cihatın siyahı ,FHKC nin kızılı ortak mücadelemizin sembolüdür derken Palestina daki mücadelenin yerel gerçekliğini ortaya koyuyordu.
2.06.1964 FKÖ ile resmen başlayan , 1967 de FHKC ve her ikisininde çeşitli guruplara ayrılan mücadeleleri 1987 de 1.intifada sürecinde müslüman kardeşler destekli HAMAS ın da varlığıyla günümüze kadar sürmüştür.
Gerek 1988 sonrası Hamas etkinliği ve nedenleri ya da 1995 2.oslo barış görüşmeleri süreci , 1988 İsrail in varolma hakkını tanıyan FKÖ ile İsrail i yok sayan Hamas çatışması ve daha birçok açıklama isteyen konu Palestina nın gerçeği ama bugünü değildir.
Palestina tüm ağır koşullarına karşı bulunduğu bölgenin en ciddi okuma yazma oranına sahip kültürel alt yapısı çok önemli bir ülkedir..İstatik verileri de dahil , bu özellikleri çok sayıda tanıdığım filistinli dostlarım da gördüm ve o ana kadar ki cehaletim nedeni ile hayretle izledim....
Acımasız bir paylaşmanın yaşandığı o topraklarda ki insanların eğitim ve direnme inatlarına saygı duyuyorum.Buradan hareketle an itibarı ile yaptıkları tercih ve gelecek kendilerinindir.....Her şekli ile Filistin halklarının mücadelelerini haklı bulmaktayım.

---SİZLERE İNANMIYOR VE GÜVENMİYORUM---
---Irak , Filistin ,Afganistan , Sudan ,Nijerya , vb ülkeler emperyalist güçler tarafından yağmalanıp katledilirken ,çocuklarının üzerinde fosfor bombaları denenirken ve kadınları tecavüze uğrarken ,kelebeğin kanat seslerine ağlayan müslüman cemaat önderi ve cemaat yapılanmalarına abd den icazet bekledikleri için...
---Nelson Mandela nın 12 eylül yönetimi keşfi Atatürk ödülünü red etme ilkesinin karşısında İsrail egemenlerinin dokuzunu kendi yarattığı kahramanlarına birini de size verdiği cesaret ödülünü aldığınız ya da iade etmediğiniz için...
---Emperyalizme karşı mücadele kavramı , milliyetçiliği körükler ,küreselleşen dünya da buradan hareket edemeyiz diyerek, adına sol ya da sağ liberal taktığınız taraf tarlarınızla dünya egemenlerine çanak tutmaya çalıştığınız için...
---Bireyi tavuk onun onur ve emeğini yumurta olarak nitelendirip ,kaybettiğiniz yumurta olsun canınız değil diyerek cemaatinize emperyalizme karşı biat kültürü aşıladığınız için...
---SİZLERE İNANMIYOR VE GÜVENMİYORUM--
---Bugün bir sürü katliamın arkasın da olan emperyalist güçlere karşı koyanlara şiddet uygulayıp
işbirlikçilik yaptığınız için...
---Bugün güç sahibi olduğunuz görsel ve yazılı medya da ki tartışma platformların da geçmişte galiba yanlış yaptık solculardan Filistin konusun da özür dilememiz lazım deyip ,fırsatını bulduğunuz da hedef tahtasına koyduğunuz yalak tavrınız için...

İHH İLE İLGİLİ: Eyleminizi ve tavrınızı Filistin özelinde destekliyorum...
Pratikle kirlenmemiş hiç bir Teorinin yaşam bulacağına inanmayan birisiyim.Bana göre gerçek budur.Buradan sonra yazdıklarıma katkı olacak her türlü bilgiye ve düzeltmeye açığım.Niyetim İHH dedikodusu yapmak değil.Sadece tesbitlerim.
İHH milli görüş çizgisine sadık kalmış , Fethullah Hoca cemaatından kendini ayrı tutmuş bir yapılanma.Özelikle Bosna ve Çeçenistan sürecin de etkin rol oynamış sürece kendince hem insani hem de maddi destek sunmuş bir yardım kuruluşu.
Pakistan depremi sürecinden sonra Milli Görüş kadroları tarafından eleştirilmiş ve yerine Cansuyu adlı yardım kuruluşu kurulmuş ve desteklenmiştir.
İHH nın viva Palestina adlı İngiltere den başlayıp Mısır da arbede ile sonuçlanan ama Gazze ye ulaşan yardımları sonucun da ,ikinci denemenin denizden ve ablukanın kaldırılmasına yönelik bir kampanyaya dönüşmesine karar vermişlerdir.
İHH sitesinden yapılan canlı yayınları baskın öncesinde de izliyordum.Baskın sonrası site saldırı karşısında yayını durdurana kadar......Dikkatimi ise çeken saldırıdan 4 gün sonra açılan sitede sadece Erbakan Hoca nın kutlama mesajı var idi.Aynı süreçte Milli Görüş '''sanal''' da İHH sitelerine yapılan saldırıya karşı destek verecekleri açıkladı.
Masanın etrafın da oturan üç devletin abd ,ingiltere ,ispanya nın o dönemki Yugoslavya ya biçtiği rolde hem insani hem de finansman olarak destek olmuşlardır....( bu arada o karma karışık katliamlarla dolu süreçte kim olursa olsun bir insana sunulan yardımı da göz ardı etmediğimi de belirteyim).Göz yumulan iyi çocuklardı....
Sonrasın da ulaştırılmasına göz yumulan bu maddi yardımın muhasebeleştirilmesi kendilerine de destek olan legal bir partiden istenip Mercimek davası yaratılmıştır....
Buraya gelmemin nedeni önümüzde ki süreç için de görülecektir ki bu sefer kurulan masa hayli kalabalık ,kalabalık olduğu kadar da karmaşık ittifaklardan oluşan bir güruh.....
İsrail başta olmak üzere iç ve dış yeni misafirler ellerini oğuşturarak bekliyor..........
Masanın dışın da olduğunuza ve samimiyetinize inanıyorum.......
Önünüzde ki süreç masanın etrafın da yer alanların ve onun işbirlikçilerinin söz söyleme zamanıdır.
İç siyasette oya evrilme ,dış siyasette programlanan yeni ilişkilerin hayata geçmesin de , bir çok platform da gerek yeni YETİŞTİRİLMİŞ ukala gerekse eski kaşarların sol-terör vurgularının karşıtı olarak din-terör bağlamın da yerinizi alacağınızı umuyorum.......dilemiyorum!....
Ama unutmayın ki hayat hep sınıyor......
Hamas seçilmiş evet...... 50 civarında oyu var evet......
Siyasi tercihleri farklı Filistin de günümüz sorunları yaşandığı zaman da , o gemi de tekrar görüşmek üzere.....
Eyleminizi ve tavrınızı Filistin özelinde destekliyorum...

Sayfa başı
 Profile bak E-posta  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 135 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git: